Bagaimana untuk Menghentikan Notifikasi Tempat Facebook Android

Ciri Tempat Facebook membolehkan anda menyimpan semua orang pada senarai rakan anda sehingga tarikh mengenai lokasi semasa anda. Ciri ini sangat membantu jika anda bertemu dengan rakan sekerja atau pelanggan dalam perjalanan perniagaan. Facebook secara automatik menghantar pemberitahuan kepada anda apabila seorang rakan membuat pemeriksaan di lokasi yang sama seperti anda, atau menanda anda dalam daftar masuk. Pemberitahuan yang berterusan ini boleh membebankan sesaat selepas beberapa saat, tetapi menukarnya dari aplikasi Facebook anda pada Android anda adalah mudah.

1.

Ketik ikon aplikasi Facebook dari skrin utama Android anda.

2.

Ketik ikon Menu dari bahagian atas skrin aplikasinya. Ia diwakili oleh panel segi empat dengan tiga garisan putih mendatar di dalamnya.

3.

Tatal ke bawah skrin dan pilih "Akaun." Pilih "Tetapan Apl."

4.

Tatal ke bawah sehingga anda mencari aplikasi "Tempat". Ketik kotak yang tertera di sebelah "Tempat" untuk menyahdayakan semua pemberitahuan akan datang.

5.

Keluarkan cek untuk mana-mana aplikasi Facebook lain yang anda ingin mematikan pemberitahuan.